Eiken-tafels werkt samen met unfootprint

Unfootprint zorgt ervoor dat wij voor iedere aankoop bij eiken-tafels 10 bomen kunnen planten. Wij doen dit omdat we CO2 neutraal willen opereren. 

Waarom hebben wij gekozen voor het planten van bomen?

Het planten van bomen heeft een bijna eindeloze lijst met voordelen voor de planeet en voor mensen.

Planeet
Het planten van bomen is een bewezen en kosteneffectieve manier om CO2 uit de atmosfeer te verwijderen. Bomen produceren zuurstof, voorkomen erosie, verbeteren de bodem en de vruchtbaarheid. Helaas vindt een deel van de ontbossing plaats omdat boeren inefficiënte slash-and-burn-tactieken gebruiken om de kost te verdienen. Projecten voor het planten van bomen voorkomen ontbossing door de lokale bevolking op te leiden en hen bewust te maken van hoe de bossen hen helpen uit de armoede te geraken.

Mensen
De meeste boomplantprojecten richten zich niet alleen op het planten van de bomen, maar ook dat de lokale bevolking er van kan profiteren. Boomplantprojecten helpen lokale boeren uit de armoede te komen.

Waar worden de bomen geplant?

Waar de bomen worden geplant hangt af van de boomplantorganisatie. UnFootprints partner, Trees for the Future plant bomen in de volgende landen: Kameroen, Kenia, Senegal, Oeganda, Guinee en Tanzania. Deze landen worden gekozen omdat daar de meeste impact op het leven van mensen kan worden gemaakt vandaar dat ze hier geplant worden. Bovendien nemen bomen meer CO2 op in warmere klimaten.

Wij streven ernaar om compleet CO2 neutraal te zijn.